GJG-fietsen: het betaalbare alternatief.

GJ Geerdink is begonnen in 1918  aan de Achterhoekse Molenweg. Op woensdag en zaterdag verkoopt hij rijwielonderdelen op de Hengelose markt.

In 1931 zoekt hij een geschikte plek voor zijn zaak, een locatie waar geen concurrerende fietsenwinkels zit. Aan de Geerdinksweg 36 komt een pand vrij waar hij zich kon vestigen.

In de jaren zestig nadert Gerrit-Jan de pensioenleeftijd. Het wordt tijd voor een opvolger. Omdat de andere kinderen goede banen hebben, stelt hij de vraag aan jongste zoon Gerrit-Jan Jr. Wil hij de zaak misschien overnemen? In eerste instantie voelt deze er niets voor, want hij werkt naar tevredenheid in de fijnmechanica. Maar echtgenote Gerri, afkomstig van een ondernemersfamilie weet hem over te halen. Gerrit-Jan Jr. stapt in 1961 in de zaak en wordt drie jaar later eigenaar.

In 1974 kan het pand nr. 34 gekocht worden. Niet geheel makkelijk want de ABN wil er niet aan meewerken. Een fietsenmaker verdient te weinig om zich dit te kunnen veroorloven, oordeelt de bank. Één van van zijn klanten, Rabobank-directeur Rademakers, krijgt het toevallig mee en kijkt of hij iets kan betekenen. Geerdink kan uitbreiden!

Zoon Ronald (1963) krijgt de rijwielhandel met de paplepel ingegoten en wil als kleine jongen al niets liever dan zijn vader opvolgen. Als Ronald 18 is komt hij op basis van een vof in de zaak. Verbouwing op verbouwing volgen om de zaak up to date te houden.
Samen met zijn vrouw Marita nemen ze de zaak over in 1999 en kunnen zijn ouders met pre-pensioen.

Nu staat de vierde generatie alweer in de startblokken de jongste dochter van Ronald & Marita, Danique Geerdink.

Samen met haar vriend Onno Scholten willen ze de zaak verder voort zetten.

We hebben vorig jaar ook weer een verbouwing gehad.

De werkplaats ingang is behoorlijk aangepakt, hier is een ruimere overdekte hal bij gebouwd, het winkel plafond is aangepakt in de zin van allemaal ledverlichting en nieuwe plafond platen.

Alles is weer fris en kunnen we starten met de volgende 100 jaar!